Majowa dolce vita!

Mimo kiepskiej pogody tegoroczna majówka nie obyła się bez wojaży. Tym razem postawiliśmy na dobre, bo polskie i świetnie na tym wyszliśmy! Dzięki spontanicznej wyprawie do Zielonej Góry i gościnie u Karoliny i Piotrka udało nam się odkryć nie tylko piękne miasto, ale i zdolne, przedsiębiorcze i pełne pasji młode cukierniczki – Kasię i Sarę, czyli Cukier Project.

O tym, że orbitowanie bez cukru jest niemożliwe lub co najmniej niepotrzebne, nikogo przekonywać nie trzeba. A że i my lubimy mieć w życiu słodko, biznes Kasi i Sary bardzo przypadł nam do gustu.

Jak na świetny „wypiek” przystało, Cukier Project powstał z najlepszej jakości produktów -  pasji i talentu dziewczyn do pieczenia słodkości. Wystarczyło tylko wymieszać je razem z dodatkiem przypadku, szczęścia i grona znajomych. Tym sposobem w jednym z przeciętniackich bloków przy ul. Jaskółczej powstała ciekawa, kameralna kuchnia z okienkiem, z której nieprzerwanie wychodzą pełne węglowodanów pyszności.

Zielonogórzanie szybko poznali się na zdolnościach „Cukru”, dzięki czemu dziewczyny stale mają ręce pełne roboty i mąki. Wśród łasuchów, którzy spróbowali już ich wyrobów są m.in. skoczkowie narciarscy, z Kamilem Stochem na czele.

Ale żeby nie było…  i nam też się coś dostało – idealne, chrupiące bezy z puszystą bitą śmietaną i leśnymi owocami oraz tort czekoladowy „na drogę”. Słodka gościna nie ominęła nawet Perełki, która zafasowała kilka sporych kawałków kabanosa.

Jeśli będziecie w Zielonej Górze i zechcecie sobie „posłodzić”, polecamy!

cukierproject2

cukierproject4

cukierproject1

cukierproject6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam